Βιογραφικό

Λίγα λόγια για μένα

Ονομάζομαι Αμαλία Ευστρατίου και ξεκίνησα τις σπουδές μου στην ψυχολογία κάπως ανορθόδοξα! Ενώ πάντα η ψυχολογία ήταν η μεγάλη μου αγάπη, δεν ξεκίνησα από εκεί.  Πρώτα σπούδασα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας με μεταπτυχιακό στο Marketing & Management στην Παραγωγή Διαφημιστικών ταινιών και δούλεψα για κάποια χρόνια στον χώρο της διαφήμισης.

Μέσα από αυτή την εμπειρία συνειδητοποίησα πόση πίεση ασκείται από παντού στον σύγχρονο άνθρωπο και αποφάσισα να κάνω μια νέα αρχή και να ασχοληθώ με αυτό που αγαπώ πραγματικά. Σπούδασα ψυχολογία σε πτυχιακό επίπεδο στο The Open University, στο Λονδίνο. Στην συνέχεια ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στην Ψυχική Υγεία και τις Ψυχολογικές Θεραπείες στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Queen Mary στο Λονδίνο. 

Είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Ειδικεύτηκα στην Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία  ενηλίκων και εφήβων από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (ΚΕ.ΨΥ.ΣΥ), εκπαίδευση που οδηγεί στην αναγνώρισή μου ως Γνωσιακή – Συμπεριφορική θεραπεύτρια από το Academy of Cognitive Therapy, USA. 

Κατόπιν ειδικεύτηκα στο Συστημικό Ψυχόδραμα στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (ΚΕ.ΨΥ.ΣΥ). 

Στην συνέχεια, ειδικεύτηκα στην Κλινική Ύπνωση – Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία και είμαι μέλος της ελληνικής Ακαδημίας Βιοθυμικής.

Έχω συμμετάσχει σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια που αφορούν την ειδικότητά μου και σήμερα  διατηρώ το προσωπικό μου γραφείο στην Νέα Ερυθραία Αττικής.