Γράμμα στον εαυτό σου

Το να γράφεις ένα γράμμα αγάπης στον εαυτό σου είναι ένας από τους δυναμικούς τρόπους να θεραπεύσεις την σχέση σου με το πιο σημαντικό πρόσωπο της ζωής σου , με σένα. Το να καταπιέζεις τα αρνητικά συναισθήματα που έχεις για εσένα σε εμποδίζει να συνδεθείς με την αυτοεκτίμηση και την αγάπη σου για τον εαυτό σου.

Το γράμμα προς εσένα θα σε βοηθήσει να συγχωρέσεις τον εαυτό σου για τις ατέλειες σου , θα σε κινητοποιήσει για να φύγεις από την κατάκριση και θα σε βγάλει από την κατάθλιψη και την απελπισία.

Φαντάσου ότι βρίσκεσαι έξω από τον εαυτό σου και κοιτάς εσένα. Άρχισε να γράφεις συνειδητά το θυμό σου , τον πόνο σου , τον φόβο σου , την ανασφάλεια και τις ενοχές στο χαρτί .

Το σιχαίνομαι όταν…

Κουράστηκα πια να …

Στενοχωριέμαι όταν σε βλέπω …

Αισθάνομαι απαίσια γιατί …

Λυπάμαι που…

Συγχώρεσε με που….

Στη συνέχεια εστιάσου στο πως θα αλλάξεις την κατάσταση και τι θέλεις να συμβεί και συγχώρεσε και δήλωσε αγάπη στον εαυτό σου.

Θέλω να …

Εύχομαι να….

Σ ‘ αγαπώ ….

Είμαι υπερήφανος-η για σένα που..

Σε συγχωρώ για…

Σε ευχαριστώ για…

Όταν τελειώσεις το γράμμα, διάβασε το μεγαλόφωνα μπροστά σε ένα καθρέφτη.

Γράφεις ένα γράμμα αγάπης στον εαυτό σου όταν νιώθεις θυμό για τον εαυτό σου, όταν νιώθεις ότι δεν διεκδικείς αυτό που αξίζεις να έχεις , όταν νιώθεις ενοχές, όταν η αυτοεκτίμηση σου είναι χαμηλή, όταν βλέπεις ότι επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη , όταν έχεις στη ζωή σου επαναλαμβανόμενα μοτίβα, όταν αποφασίζεις νέες τακτικές αλλά ποτέ δεν περνάς σε δράση.

Εντοπίζω το συναίσθημα, αποδέχομαι το συναίσθημα. Συγχωρώ και δηλώνω αγάπη στον εαυτό μου!  Εκφράζω τα θέλω και επιλέγω με ποιον τρόπο θα δράσω!

Μη καταπιέζεις τα συναισθήματα σου.

Το σώμα μιλά.

Άκουσε το.

Γνώρισε το πιο σημαντικό άτομο της ζωής σου, ΕΣΕΝΑ!